torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Svep biffar upp styrelsen

Ideons tidigare chef Hans Möller lämnar styrelsen för kontraktutvecklingsbolaget Svep i Lund. Istället kliver Adsensus grundare Rasmus Nervall och IT-bolaget Presis ordförande Ingela Lidén in som nya externa ledamöter.

Med fyra nyrekryteringar under året har Svep i dag 42 anställda. Omsättningen slutade på 32 miljoner kronor under 2014 för det personalägda bolaget. Hittills i år pekar prognosen på drygt 36 miljoner, uppger vd Lars Gustavsson.

Svep har tidigare haft Ericsson och Sony Mobile som stora kunder, men i dag har Tunstall Healthcare seglat upp som den solklart största kunden. Brittiska Tunstall, med svenskt huvudkontor i Malmö, står ensamt för mer än en tredjedel av Sveps omsättning.

− Vi har avvecklat våra uppdrag för Sony Mobile det senaste halvåret, så deras neddragningar påverkar oss inte i något större avseende, säger Lars Gustavsson till Rapidus.

Han beskriver utvidgningen av styrelsen som ett sätt att få in nya perspektiv från andra branscher. Rasmus Nervall har grundat Lundbaserade Adsensus, som är inriktat på konsulttjänster inom försäljning mellan företag. Ingela Lidén har i dag en interimtjänst som IT-chef på tryckeri- och kommunikationskoncernen Strålfors men sitter även i styrelserna för webbutvecklingsbolaget Presis i Lund och digitalbyrån 24HR i Malmö.

Svep är sedan ett år tillbaka delägare i Swemake, inriktat på tjänster inom logistik och produktion av elektronikprodukter. Swemake sysselsätter i dag två personer men har än så länge en relativt blygsam omsättning, uppger Lars Gustavsson.

Erik Olausson

Ideons tidigare chef Hans Möller lämnar styrelsen för kontraktutvecklingsbolaget Svep i Lund. Istället kliver Adsensus grundare Rasmus Nervall och IT-bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.