söndag 3 december 2023

inloggad som

Över hälften uthyrt av Malmö Lives kontorsdel

Än så länge är det klart att nio bolag flyttar in i Malmö Lives kontorshus, som invigs i början på juni. 6.000 kvadratmeter är uthyrt och 4.000 finns tillgängligt för uthyrning.

Det nio våningar höga kontorshuset är en del av Malmö Live kongress- och konsertcenter med hotell, konserthus och konferenslokaler, centret byggs av Skanska Öresund och är beläget i centrala Malmö.

– Intresset har varit stort genom hela processen. Det är viktigt att ha en mix av hyresgäster. Det har vi fått redan, säger Martina Davidsson projektledare på Skanska Öresund till Rapidus.

Bland de nio hyresgäster som blivit klara hittills finns Rekryteringsbolagen Alumni och Harvey Nash, Maqs advokatbyrå, kapitalförvaltningsbolaget Larsson & Partners kapitalförvaltningsbolag samt Swedbanks regionkontor.

Men även Implement Consulting Group, som flyttar dit sitt Malmökontor med ett 20-tal medarbetare. Bolaget har de senaste åren anställt en handfull nya medarbetare per år. Bland kunderna syns Inwido och Stora Enso.

Norska dentalbolaget Opus Systemer är ytterligare ett bolag som tar plats i Malmö Live. Bolaget sysslar med mjukvara för tandläkarmottagningar där bland annat journalföring, betalning och kundregistrering ingår. Samtliga offentliga mottagningar i Norge använder Opus journalsystem. All mjukvaruutveckling för bolaget sker i dag i Lund men flyttas alltså till Malmö där runt 15 medarbetare kommer sitta.

Förhandlingar pågår för de resterande ytorna i huset.

Emily Binks

Än så länge är det klart att nio bolag flyttar in i Malmö Lives kontorshus, som invigs i början på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad