torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Över hälften uthyrt av Malmö Lives kontorsdel

Än så länge är det klart att nio bolag flyttar in i Malmö Lives kontorshus, som invigs i början på juni. 6.000 kvadratmeter är uthyrt och 4.000 finns tillgängligt för uthyrning.

Det nio våningar höga kontorshuset är en del av Malmö Live kongress- och konsertcenter med hotell, konserthus och konferenslokaler, centret byggs av Skanska Öresund och är beläget i centrala Malmö.

– Intresset har varit stort genom hela processen. Det är viktigt att ha en mix av hyresgäster. Det har vi fått redan, säger Martina Davidsson projektledare på Skanska Öresund till Rapidus.

Bland de nio hyresgäster som blivit klara hittills finns Rekryteringsbolagen Alumni och Harvey Nash, Maqs advokatbyrå, kapitalförvaltningsbolaget Larsson & Partners kapitalförvaltningsbolag samt Swedbanks regionkontor.

Men även Implement Consulting Group, som flyttar dit sitt Malmökontor med ett 20-tal medarbetare. Bolaget har de senaste åren anställt en handfull nya medarbetare per år. Bland kunderna syns Inwido och Stora Enso.

Norska dentalbolaget Opus Systemer är ytterligare ett bolag som tar plats i Malmö Live. Bolaget sysslar med mjukvara för tandläkarmottagningar där bland annat journalföring, betalning och kundregistrering ingår. Samtliga offentliga mottagningar i Norge använder Opus journalsystem. All mjukvaruutveckling för bolaget sker i dag i Lund men flyttas alltså till Malmö där runt 15 medarbetare kommer sitta.

Förhandlingar pågår för de resterande ytorna i huset.

Emily Binks

Än så länge är det klart att nio bolag flyttar in i Malmö Lives kontorshus, som invigs i början på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Färgrikt bolag söker kapital

  Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Greg ber om mer pengar

  Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Snart invigs jätteladorna

  Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.