onsdag 17 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Apptus, Thirdbase och Sweden Water Research

Lundabaserade IT-bolaget Apptus har rekryterat Christian Ståhlberg som ny produktchef. Han kommer närmast från en liknande position på Vergic i Malmö och ersätter Mikael Hammar, som istället blir forskningschef på Apptus. Bolaget utvecklar teknik för att bland annat skräddarsy utbudet och exponeringen i e-handelsbutiker. Verksamheten har idag 44 anställda. Omsättningen sjönk något under 2013 till 40,4 miljoner kronor men ökade igen under 2014, uppger marknadschefen Sören Meelby, som även han värvades från Vergic förra våren.

IT-konsultbolaget Thirdbase vd Fredrik Tingvall lämnar under våren bolaget för att satsa på nya projekt. Vd-posten övertas av Stefan Lind, som jämte Fredrik Tingvall är huvudägare i Malmöbaserade Thirdbase. Bolaget har ett 30-tal anställda och är främst inriktat på java- och webbutvecklng.

Jörgen Johansson, vd för Sydvatten, tog vid årsskiftet över rollen som vd för forskningsbolaget Sweden Water Research på Ideon i Lund. Bolaget ägs till lika delar av NSVA, Sydvatten och VA Syd, och enligt bolagsordningen ska chefsposten årligen rotera mellan ägarbolagens vd:ar. Jörgen Johansson ersätter Ulf Thysell, vd för NSVA. Sweden Water Research har ingen egen personal utan lånar in från ägarbolagen.

Rapidus

Lundabaserade IT-bolaget Apptus har rekryterat Christian Ståhlberg som ny produktchef. Han kommer närmast från en liknande position på Vergic i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.