fredag 29 mars 2024

inloggad som

Bildreportage: Inflyttning på Ideon Gateway

Sensommaren 2010 fick Ideon Gateway sitt slutliga klartecken i och med att Bicky Chakrabortys Elite Hotels lovade att hyra halva ytan. Redan tre år tidigare hade Ikano presenterat sina planer för ett nytt landmärke på Ideon i Lund men byggstarten hade flera gånger skjutits på framtiden.

Drygt två efter byggstarten är så höghuset klart. Bland hyresgästerna i den 19 våningar höga byggnaden syns SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, HiQ, Awapatent, Gulliksson, Sparbanken Öresund samt Bo Håkanssons Farstorp Invest, som tidigt bokade översta våningen.

I morgon hålls den officiella invigningen men redan i dag fick hyresgästerna fira inflytten. Rapidus var där och dokumenterade veckans hetaste mingel och lunchdans. Klicka här för komma till ett snabbt bildspel.

 

Sensommaren 2010 fick Ideon Gateway sitt slutliga klartecken i och med att Bicky Chakrabortys Elite Hotels lovade att hyra halva […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]