tisdag 5 december 2023

inloggad som

Elva miljoner dollar till Neo – som växlar upp i Malmö

Huvudkontoret ligger numera i Kalifornien men hjärtat i Neo Technologys utveckling finns fortfarande på Minc i Malmö. Med elva miljoner dollar i färskt riskkapital ska utvecklingskontoret där växa. Samtidigt slår Neo sin egen försäljningsprognos för 2012, med en fyrdubblad omsättning.

Det är existerande investerare, där danska Sunstone Capital, Fidelity Growth Partners Europe och Conor Venture Partners ingår, som satsar ytterligare 11 miljoner dollar i Neo Technology. De senaste åren har bolaget därmed tagit in totalt 24,2 miljoner dollar i riskkapital.

Senaste året har antalet anställda växt till 41 personer i sju länder, främst i Europa men även med någon anställd i Malaysia. Nu ska personalstyrkan ökas ytterligare på såväl ingenjörs-, sälj- som marknadsföringssidan.

— Totalt ska vi anställa 15-20 personer det närmaste året varav 5-10 är ingenjörer. Hur stor andel av dem som hamnar i Malmö är svårt att säga då vi enbart går efter kompetens när vi rekryterar, säger vd Emil Eifrém till Rapidus.

I årsredovisningen för Neos svenska dotterbolag framgår att koncernen i fjol omsatte en miljon dollar med en prognos för 2012 på tre miljoner. Det målet slås nu med råge då omsättningen ser ut att öka med runt 440 procent till 4,4 miljoner dollar.

— 2012 har varit väldigt bra och vi har cementerat idén om grafdatabaser. Vid årets början hade vi fyra globala kunder och nu är vi uppe i över tjugo. Om vi inte fortsatte att expandera skulle vi kunna ha positivt kassaflöde i dag, säger Emil Eifrém.

Neo Technologys teknik går ut på att lagra data i grafdatabaser istället för tabeller. Det ger snabbare åtkomst i databaser med många kopplingar mellan posterna, som till exempel hos webbaserade sociala nätverk.

Bland kunderna syns Cisco, Telenor och Adobe. Telenor har använt Neo Technologys NoSQL-databas Neo4j för att effektivisera sökningar i en webbapplikation där operatörens kunder kan administrera sina egna abonnemang.

I januari utsågs Neo Technology till Årets Rapidusföretag 2011.

Joel Lyth

Huvudkontoret ligger numera i Kalifornien men hjärtat i Neo Technologys utveckling finns fortfarande på Minc i Malmö. Med elva miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.