torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Biobanksbyggare årets nyföretagare i Lund

Ali Ismail, vd och grundare till Birka Biostorage, är årets nyföretagare i Lund. Ali Ismail fick motta utmärkelsen på fredagsförmiddagen på näringslivsgalan Lund Grand Prix, där även cykelhandlaren Håkan Persson och presentbutiken Lilla Boden prisades.

Birka Biostorage är i färd med att bygga upp en egen biobank i lokaler i södra Lund. Målgruppen är främst mindre läkemedels- och medicinteknikbolag som vill spara vävnadsprover och annat biologiskt material i en kontrollerad miljö.

— Det är som ett webbhotell fast för medicinteknikbolag. Detta är en skalbar idé som även kan hjälpa andra bolag i regionen att växa, säger Erik von Schenck, vd för Jolife och ordförande för Lunds NyföretagarCentrum som delar ut priset.

Ali Ismail har en bakgrund från BioInvent och amerikanska BioReliance innan han grundade Birka Biostorage förra året. Bolaget har en handfull anställda och finansieras till huvuddelen av den jordanske affärsmannen Khalil Amro, som gick in med fyra miljoner kronor i maj 2011.

Årets företagare blev Håkan Persson, grundare av butikskedjan Cykelcity, medan Lilla Bodens ägare Pia Bierich fick ta emot priset som årets Lundaköpman.

Erik Olausson

Ali Ismail, vd och grundare till Birka Biostorage, är årets nyföretagare i Lund. Ali Ismail fick motta utmärkelsen på fredagsförmiddagen på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad