torsdag 16 maj 2024

inloggad som

200 väntas till IT-konferens i veckan

På torsdag samlas regionens IT-proffs i Malmö för att delta i tredje upplagan av Virtualiseringsdagen, ett evenemang som i likhet med arrangören Viridis vuxit kraftigt på bara några år.

Antalet deltagare väntas i år stiga till 200 från 170 ifjol. Flertalet kommer från Öresundsregionen, men bland utställarna finns internationella namn som Citrix, Dell och Microsoft, som under onsdagen erbjuder en förhandstitt på System Center 2012.

En fråga som står högt på dagordningen för många företag är huruvida man ska välja privata eller publika lösningar för molnet, en teknik där datorernas processorkraft och funktioner tillhandahålls genom internet.

Föreläsningarna kommer att hållas i tre olika spår: ett för de som jobbar med själva tekniken, ett med fokus på ekonomi och management, samt ett där teknikexperterna går på djupet.

Konsultbolaget Viridis IT startades för tre år sedan i Malmö och ökade ifjol omsättningen med 50 procent.

— Vi ser extremt bra efterfrågan för tillfället och behöver kontinuerligt rekrytera nya IT-specialister, säger Niklas Hoffstedt, en av grundarna.

Sören Billing

På torsdag samlas regionens IT-proffs i Malmö för att delta i tredje upplagan av Virtualiseringsdagen, ett evenemang som i likhet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad