tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Fjärde ambassadören för försenat MVA-program

I mars installerar Medicon Valley Alliance en ny life science-ambassadör, den här gången i Boston. Ambassadören blir den fjärde i programmet som blivit rejält försenat på grund av bristande finansiering.

Enligt den ursprungliga planen, som lades fram före finanskrisen, skulle det vid utgången av 2010 finnas tio ambassadörer för Öresundsregionens life science-industri utstationerade vid olika bio- och medicinteknikkluster runt om i världen. Medicon Valley Alliances vice VD Charlotte Ahlgren räknar nu med tolv ambassadörer till 2012, men det förutsätter att finansieringen faller på plats. Ambassadörsposten i Boston bekostas av bidrag från Region Hovedstaden, Region Sjælland och Region Skåne.

MVA:s program drog igång 2008 med en ambassadör i bioteknikklustret Kobe-Kansai i Japan. Därefter följde kanadensiska Vancouver och sydkoreanska Seoul. De två förstnämnda har även placerat ut ambassadörer i Öresundsregionen.

Bland kandidaterna för nya ambassadörsområden har Israel och North Carolina i USA nämnts. Men troligen blir Boston den enda nya etableringen under 2011. Det är dock en placering Charlotte Ahlgren hoppas mycket på.

— Finansiering är ett stort problem för mindre bolag och i USA finns riskkapital fokuserat på specifika geografiska områden. Ett av dem är Boston, som också har topprankade universitet vi kan samarbeta med, säger hon.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

I mars installerar Medicon Valley Alliance en ny life science-ambassadör, den här gången i Boston. Ambassadören blir den fjärde i programmet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.