lördag 20 april 2024

inloggad som

Massproduktion målet för von Triers nya skräckfilmsspel

Danska spelutvecklingsföretaget Zentropa Games satsar på massproduktion av det kommande spelet Eden. Spelet baseras på Lars von Triers nyligen lanserade skräckfilm Antichrist och visades för första gången upp i fredags. Det dröjer dock ett tag innan det är färdigproducerat och redo för försäljning.

Eden är ett grafiskt avancerat spel. Begränsningarna ligger istället i spelplanens storlek och den möjliga spellängden. Total budget för produktionen är ungefär tio miljoner danska kronor. Men det är inte säkert att Eden blir först ut på marknaden – Zentropa Games har också två andra spel under utveckling, nämligen Prop & Berta och The Olsen Gang Game.

— Det är viktigt att ta tillvara synergierna genom att komma ut på flera medieplattformar samtidigt. Det kommer även att avgöra vilket spel som först blir satt i produktion, säger chefen Morten Iversen till Rapidus.

Han säger också att bolaget söker stöd och finansiering för alla tre spelen och planerar marknadsföring av varje spel i sammanband med någon sorts filmpremiär – antingen på bio eller när de ges ut på DVD. Försäljningen kommer att ske både på nätet och i spelbutiker.

— Priset blir ungefär 100 danska kronor per spel, och vi räknar med att sälja minst 400.000 exemplar, säger Morten Iversen.

Zentropa Games ingår i produktionsbolaget Zentropa, som ägs av Lars von Trier, Peter Aalbæk Jensen och Nordisk Film. Zentropa håller till i Filmbyen i Avedøre i södra Köpenhamn.

Anders Frick

Danska spelutvecklingsföretaget Zentropa Games satsar på massproduktion av det kommande spelet Eden. Spelet baseras på Lars von Triers nyligen lanserade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.