torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Meget omtalt tvist om patent forbi for Mathiesens Cellpoint

Tvisten mellem Michael Mathiesens dansk-svenske selskab Cellpoint Connect og opfinderen Michael Varming, der står bag det trådløse headset Flamingo med den patenterede EarClick-teknologi, bilægges. Selskabet og Varming har indgået en aftale om at afslutte striden om rettighederne til Flamingo.

— Denne tvist har naturligvis været et problem for os, selv om vi aldrig har været urolige. Vi har haft loven på vores side, men usikkerheden kan have skræmt nogle investorer. Nu er alt afsluttet, og det er vi meget glade over, siger adm. dir. Michael Mathiesen, som samtidig oplyser, at Cellpoint ikke har betalt Varming noget for at bilægge striden.

I januar meddelte Cellpoint, at Varming havde forsøgt at udnytte selskabets rettigheder til at starte en direkte konkurrerende virksomhed i USA. Rettighederne købte Cellpoint i forbindelse med købet af Varmings selskab Blue Technologies i august sidste år, og ved årsskiftet blev Cellpoints rettigheder bekræftet af en domstol i Nevada.

Processen er dog gået videre. Cellpoint har blandt andet indgivet stævning i Danmark mod Michael Varming, fordi han ikke har opfyldt sine forpligtelser, da Cellpoint overtog patentansøgninger fra Varming. I årsregnskabet for 2004 skriver selskabet, at den bekostelige tvist har forsinket markedsbearbejdningen med flere måneder.

Cellpoint Connect har i øjeblikket 24 ansatte på afdelingerne i Stockholm og København. Selskabet udvikler og sælger foruden trådløse headset også tjenester, der omfatter positionering via GPS, GSM og 3G, stemmestyring af tele- og datatjenester samt direkte kommunikation fra computere og IT-systemer til mobiltelefoner. Cellpoint er noteret på Aktietorget i Sverige.

Tvisten mellem Michael Mathiesens dansk-svenske selskab Cellpoint Connect og opfinderen Michael Varming, der står bag det trådløse headset Flamingo med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad