torsdag 28 september 2023

inloggad som

Chainformation hjælper franchisekæder med at holde orden

Malmøfirmaet Chainformation Management Systems AB har tænkt sig at løse det store informationsproblem, som alle franchisekæder har problemer med, når de forsøger at få forskellige franchisetagere til at overholde et ensartet koncept.

Løsningen hedder Chain-Brain, et webbaseret informationshåndteringssystem, som oprindeligt blev udviklet af franchisekæden Cyberspace Café. Erfaringerne herfra tager stifterne Anders Hall og Samir El Chenawi nu med sig ind i deres nye selskab Chainformation. (Navnet er et ordspil på ordene chain/kæde og information.)

— Det er en stor fordel, at vi selv har haft en franchisekæde, eftersom vi har oplevet de problemer, der findes, og ved hvor vigtigt det er med konstant feedback og kontrol, siger Samir El Chenawi.

I dag sker informationsspredningen til franchisetagerne normalt via omfattende informationsmapper. Systemet er dyrt, og mapperne skal holdes opdaterede, samtidig med at der mangler kontrol af, om ny information virkelig læses og af rette vedkommende. Med Chain-Brain kan hver enkelt ansat få adgang til den information, som er relevant for netop ham eller hende, samtidig med at afsenderen kan kontrollere, at informationen er blevet læst.

Chain-Brain er en ASP-løsning (Application Service Provider), det vil sige, at Chainformation udlejer softwaren, som ligger på en central server, hvilket gør opgraderinger og backup lettere. Franchisetagerne behøver kun adgang til en internetopkoblet computer.

Målgruppen er frem for alt mellemstore franchisekæder, som har samme informationsbehov som de store giganter, men mangler ressourcer til at opbygge egne løsninger. Systemet er allerede fra starten bygget til flere sprogversioner for at kunne håndtere en international ekspansion. Alene i Sverige er der 350 franchisekæder med 15.000-18.000 butikker og restauranter, oplyser Chainformation og citerer branchestatistikken. I Europa er der 4.000 franchisekæder med over 170.000 butikker og restauranter, og i USA er konceptet endnu mere udbredt.

Chainformation ligger i kuvøsevirksomheden Virtual Business House, som også har indskudt et hemmeligt beløb i virksomheden og ejer 50 procent.

Malmøfirmaet Chainformation Management Systems AB har tænkt sig at løse det store informationsproblem, som alle franchisekæder har problemer med, når […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad