måndag 23 september 2024

inloggad som

Danskt Nasdaq-bolag går på ny kapitaljakt

|  
|  

Sedan 2014 har danska läkemedelsbolaget Ascendis Pharma plockat in runt en miljard danska kronor i riskkapital. Men det stillar inte aptiten, enligt Rapidus källor är det Nasdaq-noterade bolaget på väg att resa ytterligare pengar redan i år.

Ascendis Pharmas vd Jan Møller Mikkelsen meddelande nyligen på konferens Dansk Biotek att han kommer medverka vid en större investerarkonferens i USA. Enligt Rapidus källor råder det inget tvivel om att det betyder ytterligare en snar kapitalresning.

Ascendis Pharma utvecklar en teknik för att frisätta existerande läkemedel under längre tid inne i kroppen. Bolaget har i dag projekt inom såväl blodsjukdomar som hjärnsjukdommar och hjärtåkommor.

Efter att ha arbetat utan kapitaltillskott i sju år fick bolaget 2014 in 395 miljoner kronor från ett antal investerare. Förra året kom ytterligare 111,5 miljoner dollar via den amerikanska Nasdaq-börsen, där bolaget är noterat sedan början av 2015.

Utöver huvudkontoret i Köpenhamn har Ascendis Pharma i dag en forskningsavdelning i Tyskland och ett kontor på amerikanska västkusten. När Rapidus frågar vill Jan Møller Kristensen inte gå in på hur mycket mer kapital bolaget siktar på att få in det närmaste året och vad det betyder för antalet anställda.

– Eftersom Ascendis är underkastat amerikanska SEC:s regelverk kan jag inte ge någon sådan information förrän den blir offentlig senare i vår, säger han till Rapidus.

Keld Broksø

Klik her for at se dansk version af artikeln

Sedan 2014 har danska läkemedelsbolaget Ascendis Pharma plockat in runt en miljard danska kronor i riskkapital. Men det stillar inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad