onsdag 2 oktober 2024

inloggad som

Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

|  
|  

IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

Ramavtalet med CSN sträcker sig över fyra år med start den 1 januari 2025 och omfattar leverans av IT-konsulttjänster, samt konsulttjänster inom närliggande områden. Avtalet har även en option på förlängning med ytterligare ett år, vilket innebär att avtalet som längst kan gälla till och med 31 december 2028.

– Det här är ett betydande ramavtal för oss. Det hjälper oss att växa snabbare och avtal med en myndighet är den säkraste formen av avtal, säger Solid X grundare och vd Filip Alexanderson.

Ramavtalet är värt 300 Mkr över fyra år, det vill säga 75 Mkr årligen. Under helåret 2023/2024 låg Solid X nettoomsättning på drygt 119 miljoner kronor. Det innebär att avtalet har potential att öka Solid X omsättning med 60 procent, om hela avtalssumman tas i anspråk av CSN.

– Detta är vårt största ramavtal hittills, ju större vi blir desto större ramavtal kan vi vinna. Det här är ett av många avtal som vi har, men varje avtal hjälper oss att hålla våra uppsatta mål, säger Filip Alexanderson.

Solid X finansiella mål innebär att bolaget ska upprätthålla en årlig nettoomsättningstillväxt om 50-100 procent på medellång sikt. På lång sikt ska bolaget passera en nettoomsättning på 1 miljard.

Beskedet om ramavtalet har mottagits väl av marknaden och vid börsens stängning i går var Solid X aktie upp nästan 43 procent. 

– Aktien har enligt mig varit extremt undervärderad, att vi snabbt studsar upp på en bra nyhet har dels med själva nyheten att göra, men också att vi har få aktieägare och liten free float.

Solid X är noterat på Spotlight och har i skrivande stund ett börsvärde på drygt 142 miljoner kronor. Största ägaren är Filip Alexanderson, med 72,2 procent av kapitalet.

CSN är den myndighet som administrerar studiestöd, hemutrustningslån, omställningsstudiestöd och körkortslån. Varje år betalar CSN ut närmare 50 miljarder kronor i studiestöd till cirka 1 miljon studerande.

Martin Linderoth 

IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • LMK investerar i fjällen

    Investeringsbolaget LMK Industri köper fjällanläggningarna i Lapland Resorts – av konkursboet efter ett av sina egna innehav. ”En investering med hjärtat” säger vd Anders Månsson.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.


  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna.