måndag 26 februari 2024

inloggad som

…medan resten sprids för vinden

Det gick inte många veckor innan nästan samtliga tidigare Microsoft-utvecklare i Lund fått nytt jobb, visar Rapidus kartläggning. Utöver Volvo, som alltså tagit över ett 20-tal utvecklare, är det en rad aktörer i regionen som värvat en eller ett fåtal personer var:

Axis
Bosch
FlatFrog
Huawei
Qlik
Storytel
Stratiteq
Tactel
Tretton37
Zaplox

En handfull personer stannar också kvar inom Microsoft-koncernen, men på nya poster utomlands.

Erik Olausson

Det gick inte många veckor innan nästan samtliga tidigare Microsoft-utvecklare i Lund fått nytt jobb, visar Rapidus kartläggning. Utöver Volvo, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.