lördag 20 april 2024

inloggad som

Ideon Open byter vd – siktar in sig på energisektorn

Ideon Open har fått ny vd och siktar nu bland annat på att skapa nätverk för energisektorn.

Ideons bolag för samarbetsprojekt mellan industri och forskning, Ideon Open, har bytt vd. Mats Dunmar lämnar posten för en tjänst inom fältet uppkopplade hem och kontor på Skanska. Han efterträds av Arne Hansson, som rekryterats internt och tillträder 1 maj.

– Min uppgift är i grunden att fortsätta vårt arbete med att utveckla öppna innovationsmetoder och hjälpa bolag att utvecklas inom ramen för våra tre koncept för affärsutveckling: Assignments, Win och Beyond. Den första och största uppgiften vi nu ska ta oss an är att skapa ett nätverk för energisektorn, säger Arne Hansson till Rapidus.

Ideon Opens koncept Assignments går ut på att ta fram skräddarsydda och utmaningsdrivna innovationsuppdrag till bolag som Stora Enso, Tetra Pak och Perstorp. Beyond är en accelerator för disruptiva affärsidéer – där bolag som Inwido, Saint Gobain och Alfa Laval ingår – och Win kretsar kring att skapa tematiska affärsnätverk, där alltså energisektorn står näst på tur.

Ideon Open ägs av Lunds universitet, Lunds kommun och Wihlborgs. Ordförande är Stephan Müchler, som också är vd på Sydsvenska Handelskammaren.

Emiliano Strauss

Ideon Open har fått ny vd och siktar nu bland annat på att skapa nätverk för energisektorn. Ideons bolag för samarbetsprojekt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.