fredag 23 februari 2024

inloggad som

Life science-konsultbolag öppnar Malmökontor

Stockholmsbaserade konsultbolaget Sofus Regulatory Affairs öppnar kontor på Medeon i Malmö. Bolaget är inriktat på tjänster inom regulatoriska frågor till forskningsbolag samt läkemedelsindustrin och valde att etablera sig i Malmö för att komma närmare sina kunder i södra Sverige och i Danmark, uppger vd Linda Thunell.

Sofus tillhandahåller tjänster, som rådgivning till läkemedels- och bioteknikbolag, för att de ska kunna uppfylla de lagar och regler som finns vid allt från utveckling av produkter till introduktion på marknaden.

– Vi har tidigare mest jobbat med bolag i andra delar av Sverige och i Norden men vill nu komma närmare fler kunder och även få ett nytt upptagningsområde för rekrytering av personal, säger Linda Thunell.

Sofus grundades 2002 av Linda och Staffan Thunell och ägs sedan 2017 av nederländska Xendo, som säljer konsulttjänster inom kvalitetssäkring vid produktion av läkemedel.

På Malmökontoret arbetar än så länge bara ett par personer och på Stockholmskontoret finns ett 50-tal anställda. Sofus omsatte 65 miljoner kronor år 2017.

Elisabet Ottosson

Stockholmsbaserade konsultbolaget Sofus Regulatory Affairs öppnar kontor på Medeon i Malmö. Bolaget är inriktat på tjänster inom regulatoriska frågor till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.