tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Additude plockar Precise Biometrics som kund till ny konsultgren

Malmöbaserade rekryterings- och konsultfirman Additude bildade i november dotterbolaget Additude Innovation, med Linus Wiebe som styrelseordförande. Nu har de fem kundavtal på plats, bland annat med noterade Lundabolagen TerraNet och Precise Biometrics.

Även FlatFrog och Granuldisk, ett portföljbolag till Sandberg Development i Malmö, finns bland kunderna som tecknat avtal om innovationsstöd i olika former med Additudes dotterbolag. Det handlar både om hjälp med strategisk, teknisk rådgivning och produktutveckling.

– Analysarbetet leder ofta till ett projekt, ett koncept eller en prototyp som ska tas fram. Det handlar lite om de här kundbolagens nästa generation produkter, säger Additudes vd Sam Aston.

De fem avtalen som är på plats har ”några miljoner” i affärsvärde för Additude, även om Sam Aston inte vill ge någon exakt siffra. Målsättningen är att verksamheten inom innovationsbolaget ska ge en omsättning på omkring tio miljoner kronor i slutet på 2018.

Vd för Additude Innovation är Thomas Lövskog, med ett förflutet från Anoto och Ericsson-sfären. Lunds universitets innovationsdirektör Linus Wiebe är styrelseordförande och delägare.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade rekryterings- och konsultfirman Additude bildade i november dotterbolaget Additude Innovation, med Linus Wiebe som styrelseordförande. Nu har de fem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Hon sätter 1 miljard i rullning

  Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

 • Miljardavtalet sprack

  Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Mikrodust expanderar med ny vd 

  Det Lundabaserade teknikbolaget Mikrodust plockar in en ny vd. Nu är planen att expandera bolagets sälj- och marknadsavdelning.

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • 740 Mkr till Sandberg

  Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

 • Därför lämnar Kockums Malmö

  En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Opticept lånar 29 miljoner för att klara stororder

  Opticepts genombrottsorder, värd fem gånger mer än hela fjolårets omsättning, fick aktiekursen att rusa med mer än 100 procent. I dag meddelar bolaget att man tar ett lån för att klara ordern.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.