fredag 23 februari 2024

inloggad som

Inyett expanderar i Helsingborg

Helsingborgsbaserade Inyett, som utvecklar mjukvara som håller koll på felaktiga fakturor, har vuxit kraftigt under året. De tre senaste månaderna har antalet kunder i snitt ökat med 50-60 per månad och under 2018 räknar vd Jone Sølvik med att anställa minst tolv nya medarbetare.

– I fredags tog vi beslutet att köra gasen i botten, vi siktar på att dubbla lokalytan i Helsingborg och nyanställa, säger Jone Sølvik till Rapidus.

Inyetts automatiserade mjukvara används för ekonomisk internkontroll. Mjukvaran slår exempelvis larm om fakturabeloppet vid ett betalningstillfälle är ovanligt högt, om en dubbelbetalning görs eller om kunden/leverantören har skulder hos Kronofogden. Det är även möjligt att kolla upp ett företag innan avtal ingås, då körs organisationsnumret genom olika register.

Från start satsade Inyett på den offentliga sektorn och har numera 80 procent av Sveriges kommuner, 90 procent av alla landsting och 150 – 200 kommunala bolag i kundlistan, uppger Jone Sølvik. Efterhand har privata storbolag tillkommit i kundlistan som Investor, Bofors och Intersport.

I det senaste bokslutet redovisar Inyett en omsättning på 12,8 miljoner kronor. Under pågående räkenskapsår, som är förlängt till 18 månader, räknar Jone Sølvik att den ökar till 27 miljoner. I dag arbetar 20 personer i Inyett, 8 nya medarbetare börjar i februari.

Sedan tidigare har Inyett ett norskt bolag, där ledningen planerar storsatsa under 2018. Utöver huvudkontoret i Helsingborg finns även kontor i Stockholm och Göteborg. Under nästa år räknar Jone Sølvik med att öka antalet anställda med 12 – 15 personer.

Bland Inyetts ägare syns grundare Johan Henckel, styrelseordförande Jan Swedin, Jone Sølvik och Örjan Johansson.

Emily Binks

Helsingborgsbaserade Inyett, som utvecklar mjukvara som håller koll på felaktiga fakturor, har vuxit kraftigt under året. De tre senaste månaderna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.