fredag 29 mars 2024

inloggad som

RankTrail fyller på kassan

Malmöbaserade mjukvarubolaget RankTrail tar in ungefär en miljon kronor från tidigare ägare. Samtidigt är bolaget i full färd med att utveckla en uppdatering av sin sökmotoroptimeringsmjukvara.

– Vi håller på med tredje generationen av vår mjukvara som ska lanseras under andra halvan av året. Vi kommer integrera en avkastningsberäkning som visar exakt hur mycket, i ören och kronor, som våra kunder kommer tjäna efter att ha börjat använda vår mjukvara, säger vd Gustav Haag till Rapidus.

RankTrails sökmotoroptimeringsmjukvara säljs på licens och är byggd för att användas av personer utan erfarenhet av att optimera hemsidor så att de hamnar högt i sökmotorernas träfflista. Bland kunderna syns Kraftringen, John Henric, Mynewsdesk och NetOnNet.

Den färska emissionen riktar sig till tidigare ägare. De största ägarna är Gustav Haag, grundarna Jakob Lönroth, Magnus Äng, Magnus Nord samt styrelseordförande Ulf Hagman.

– Pengarna ska gå till att öka marknadsföringen och säljverksamheten, säger Gustav Haag.

Ranktrail utvecklades till en början i konsultbyrån TopVisible i Malmö. Sedan hösten 2015 är verksamheterna två särskilda bolag. Under 2016 ökade Ranktrail sin omsättning till 2,2 miljoner kronor. Fem personer arbetar i bolaget, varav två vid en utvecklingsenhet i Bulgarien.

Emily Binks

Malmöbaserade mjukvarubolaget RankTrail tar in ungefär en miljon kronor från tidigare ägare. Samtidigt är bolaget i full färd med att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]