tisdag 16 april 2024

inloggad som

Tretton37 värvar tung ledning – och Martin Gren som ny delägare

Lundabolaget Tretton37 gör en rad nyckelrekryteringar och har den senaste tiden knutit till sig Anders Dellson som ordförande och Martin Gren som minoritetsägare. Samtidigt ökar antalet konsulter och bolagets lokalyta dubblas.

Konsultbolaget Tretton37s omstrukturering till en mindre koncern har lett till en rad nyrekryteringar. Förutom Anders Dellsson, vd för Innovation Skåne, som ny ordförande har bolaget anställt Håkan Rosqvist, senast på Sony Mobile, som ekonomichef, Cecilia Westman från Saab som HR-chef och Åsa Nygren, senast på Microsoft, som marknadschef. Henrik Benckert, med en bakgrund på Cybercom, tar posten som regionchef för Stockholm- och Borlängekontoren.

– Alla har en solid bakgrund och har mycket att tillföra i vår kultur och vidareutveckling, säger Tretton37:s vd Deniz Yildirim till Rapidus.

Det tyngsta namnet som Tretton37 knutit till sig är Axisgrundaren Martin Gren som genom ägarbolaget Grenspecialisten tar en minoritetspost om tre procent. Martin Gren tonar ner sitt engagemang i bolaget och kommer inte ta någon plats i styrelsen eller liknande, men säger att Tretton37 ligger i linje med Grenspecialistens värderingar.

– De gör väldigt mycket rätt saker, det är ett kulturstyrt bolag som kommit en bit på vägen. Det är lokalt och då är det roligt att vara med på ett litet hörn, säger Martin Gren till Rapidus.

För drygt ett år sedan lade Tretton37 den bärande konsultverksamheten i bolaget Tretton37 Development och den nya innovationsgrenen i ett annat, Tretton37 Research. Där utvecklas ny mjukvara tillsammans med befintliga kunder. Chef för Tretton37 Research är nyanställde Mikael Häggblad, tidigare portföljchef på Alfa Laval. Deniz Yildirim uppger att den första mjukvaran från verksamheten är på väg att knoppas av.

På senare tid har Tretton37 dubblat sina ytor både i Lund och Stockholm. Företaget avslutade 2016 med 116 anställda men är redan nu uppe i 132. På Klostergatan i Lund har konsulterna tagit över ännu en våning i huset där Sparbanken Skåne minskat sina ytor.

Vd för Tretton37 Development är Frank Hennekens. Bolaget nådde, med intäkter på drygt 100 miljoner kronor under förra året, en tillväxt på 24 procent och ett rörelseresultat på 10 miljoner. Koncernredovisningen är ännu inte klar.

Jennie Lorentsson

Lundabolaget Tretton37 gör en rad nyckelrekryteringar och har den senaste tiden knutit till sig Anders Dellson som ordförande och Martin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.