tisdag 26 september 2023

inloggad som

Investeringsrapport går stik mod MVA’s mindre globale udsyn

Konklusionerne i en investeringsrapport fra konsulentfirmaet NY Consulting fra Medicon Village i Lund går stik mod den nye, påtvungne politik af økonomiske årsager mod mindre globalt udsyn og PR – og mere lokalt netværk i Medicon Valley Alliance, MVA.

Tværtimod har vi brug for langt mere international markedsføring af regionens succeshistorier inden for lifescience og informationsteknologi for at få international kapital.

Det er en af hovedkonklusionerne i rapporten, Öresund Investor Climate Report. Fra april til september 2016 har NY Consulting interviewet 8 danske og 12 svenske vigtige aktører i regionen. Investeringsklimaet i regionen er ellers ”positivt”, men behovet for mere international PR skyldes, at Øresund konkurrerer mod globale venturekapitalister. Regionen er oppe mod stærke klynger i Storbritannien, Frankrig, og Tyskland. Mange amerikanske investorer synes tilmed at foretrække Oxford og Cambridge til deres investeringer, forklarer et flertal af de interviewede. De ønsker derfor stærkere PR af regionale succeshistorier, hvor de interviewede på svensk side nævner eksempler som Polar Rose, Mapilary, Axis Communications, Qliktech, Fieldly, Alligator Bioscience og Camurus. Blandt danske stjerner nævner de interviewede Success Factors, Tradeshift og Trustpilot. Også mere koordination mellem Danmark og Sverige af investeringer i firmaers tidlige faser og i de offentlige innovations systemer er på ønskelisten fra de interviewede firmaer. På svensk side tæller de bl.a. Healthcap, Almi Invest, Industrifonden, LU Holding, SEB Venture Capital, Invest in Skåne, Connect Sverige Region Syd, Västra Hamnen Corporate Finance, Sedermera Fondkommission, Swedish Venture Capital Association, Swelife og Sciety. Og fra Danmark bl.a. Novo Seeds, Danish Venture Capital Association, Vækstfonden, SEED Capital, Creandum og Connect Denmark.

– Jeg er enig med firmaerne i, at regionale succeser skal løftes internationalt. Spørgsmålet om, hvordan vi skal gøre det, kommer måske med i næste års rapport, siger CEO Johan Ny, som med en halvtidsmedarbejder udgør det lille konsulentbureau. Johan Ny nævner dog, at eksempelvis Invest in Skåne allerede arbejder globalt.

MVA’s internationale arbejde blev derimod stækket sidste år, da en ny strategi blev vedtaget efter tilskud fra bl.a. Region Hovedstanden forsvandt til fordel for Greater Copenhagen.

– Vi går fra det globale perspektiv til at fokusere mere på en brobyggende rolle, konstaterede MVA-direktør Petter Hartman sidste år ved generalforsamlingen.

Heller ikke i Greater Copenhagen-samarbejdet, som skal markedsføre regionen, indgår det endnu i målsætningen at brande specifikke succeser. Målet er mere overordnet at ”understøtte den fælles markedsføring af (brandet) ”Greater Copenhagen”, som det hedder.

Af Keld Broksø

Konklusionerne i en investeringsrapport fra konsulentfirmaet NY Consulting fra Medicon Village i Lund går stik mod den nye, påtvungne politik […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad