söndag 19 maj 2024

inloggad som

Miljardaffärer säkrar stor life science-konferens till Köpenhamn

Medicon Valley väcker uppmärksamhet, och regionen visar sig nu ha varit drivande i att locka en av världens viktigaste läkemedelskonferenser till Köpenhamn. I maj väntas 700 ledande europeiska life science-bolag från 20 länder besöka Medicon Valley och Bio€quity Europe.

Det är BioCentury, en av världens största publicister av analyser och nyheter om bioteknik och läkemedel, med huvudkontor i Kalifornien som står bakom konferensen. Den har bara arrangerats i Skandinavien en gång tidigare, i Stockholm 2013, men den 10-11 maj kommer konferensen till Hotel Scandic i Köpenhamn. 

BioCenturys vd David Flores säger till Rapidus att det fanns tydliga skäl att välja Köpenhamn. 

– Vi bedömer att Köpenhamn och resten av Medicon Valley nu är moget för konferensen. Ett av skälen är Symphogens och Biogens framgångar, sådana genombrott har vi inte sett här tidigare, säger David Flores.

Symphogen reste strax efter nyår 1,2 miljarder danska kronor från amerikanska Baxalta. 

Den amerikanska miljardkoncernen Biogen har nyligen byggt upp en läkemedelsproduktion i själländska Hilleröd, med 620 anställda. Hillerödsfabriken tillverkar, packar och testar läkemedel som distribueras globalt. 

Konferensen i Köpenhamn är den 17:e upplagan av Bio€quity Europe, dit deltagare framför allt kommer för att locka kapital. 

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Medicon Valley väcker uppmärksamhet, och regionen visar sig nu ha varit drivande i att locka en av världens viktigaste läkemedelskonferenser till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]