onsdag 8 maj 2024

inloggad som

… och utökar verksamheten i Lund

Med uppdraget att fungera som nod för hela koncernens utveckling inom 5G växlar Huawei upp verksamheten i Lund rejält. Bolaget är i färd med att utöka lokalytan för att kunna rymma drygt 55 anställda.

Sedan Tord Wingren tillträdde som skånsk platschef 2012 har Huawei successivt förstärkt sin närvaro i Lund. Antalet anställda och konsulter har ökat från ett 10-tal till närmare 40. Huawei har även gått med i klusterorganisationen Mobile Heights, där Tord Wingren är styrelseledamot sedan ett år tillbaka tillsammans med bland andra HiQ:s Skånechef Anna Kleine. Ordförande är Pär Thuresson, vd för Sony Mobiles svenska bolag.

Huawei är nu på väg att expandera sina lokaler på Edison Park till att rymma drygt 55 personer. Framförallt är det utvecklingspersonal inom 5G-teknik som ska anställas framöver.

− Men vi kommer även ha kvar aktiviteter inom andra fält här i Lund, exempelvis inom teknik för smarta hem, säger Tord Wingren till Rapidus.

Totalt i Sverige har Huawei runt 600 anställda.

Erik Olausson

Med uppdraget att fungera som nod för hela koncernens utveckling inom 5G växlar Huawei upp verksamheten i Lund rejält. Bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.