onsdag 1 maj 2024

inloggad som

IT-koncern diskuterar nya uppköp efter Tacticus-affär

Efter köpet av Malmöbaserade Tacticus i somras har danska IT-koncernen EG inlett dialog med nya uppköpskandidater. Sverigechefen Stefan Fleron räknar med att ha första affären på plats till första kvartalet 2015.

Stefan Fleron— Om vi går i mål med diskussionerna kommer vi att kraftigt förstärka vår sälj- och leveransförmåga inom Dynamics AX inom både logistik och produktion samt detaljhandel, säger han till Rapidus.

EG har specialiserat sig på konsulttjänster kring system för beslutsstöd såsom QlikView, och planeringssystem som Infor M3 och just Microsoft Dynamics AX. I kundlistan finns företag som Alfa Laval, Trelleborg, Cardo, Getinge, SKF, Lyckeby Culinar och Brio.

I juni rapporterade Rapidus att EG köpte Tacticus för ett okänt antal miljoner kronor. Huvudägaren Martin Wiklund, barnbarn till Åkerlund & Rausings tidigare vd Holger Crafoord, och ett antal passiva ägare köptes ut i samband med affären. Stefan Fleron och delar av personalen köpte samtidigt in sig i EG.

— Vår analys är att det kommer vara väldigt svårt för mindre företag inom vår bransch att hänga med i utvecklingen vad gäller investering i olika lösningar, och det var en av anledningarna till att vi på Tacticus såg EG som en bra ägare för framtiden, säger Stefan Fleron.

För ett par år sedan öppnade Tacticus kontor i både Halmstad och Stockholm. Stockholmskontoret har nu slagits ihop med EG:s, medan Halmstadskontoret lades ned under våren på grund av låg efterfrågan i regionen. Även i Malmö är det tidigare Tacticus och EG:s verksamheter på väg att samlas till adressen på Kalendegatan.

Innan uppköpet hade Tacticus och EG Sverige en sammanlagd omsättning på 218 miljoner kronor. Totalt sysselsätter EG i dag 160 personer i Sverige, varav 90 i Malmö.

Anders Frick

Efter köpet av Malmöbaserade Tacticus i somras har danska IT-koncernen EG inlett dialog med nya uppköpskandidater. Sverigechefen Stefan Fleron räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad