fredag 19 april 2024

inloggad som

Massive växer massivt — ska anställa 60 utvecklare

Inför slutarbetet med jättesatsningen ”Tom Clancy: The division” biffar franska spelkoncernen Ubisoft upp sin Malmöverksamhet Massive. Till slutet av 2015 ska personalstyrkan växa med runt 60 personer till 380 anställda.

Cirka 200 personer i Malmö jobbar redan i dag med ”The division” som ska lanseras någon gång under 2015. Massives kommunikationschef Martin Hultberg beskriver det som spelstudions viktigaste projekt hittills.

Martin_Hultberg— Vi har lagt jättelika resurser på detta. Tanken är också att det ska bli början till en serie spel baserade på samma grund, säger han till Rapidus.

Då Ubisoft köpte upp Massive från amerikanska Activision Blizzard 2008 hade Malmöstudion 130 anställda. I dag är de 320, inräknat praktikanter, och huset på Drottninggatan i centrala Malmö börjar bli trångt.

Ändå planeras en expansion på ytterligare ett 60-tal utvecklare det närmaste året. För att fylla alla lediga positioner suger Massive upp stora delar av avgångsklasserna från yrkeshögskoleutbildningen The Game Assembly i Malmö.

— Men det täcker bara vårt behov av junior personal. För att hitta alla de experter vi behöver rekryterar vi mycket utomlands. De som har erfarenhet i Sverige är redan ganska uppbokade, säger Martin Hultberg.

Parallellt med ”The division” jobbar ett 20-tal personer med Massives första mobilspel, som släpptes förra veckan. I ”Just dance now” får deltagarna poäng efter hur nära de lyckas härma dansrörelserna på en dator- eller tv-skärm, med mobilen som rörelsemätare.

Spelet som redan testats i Sverige ska nu marknadsföras på Coca Cola-burkar i hela Europa, uppger Martin Hultberg. Själva appen är gratis, istället betalar användaren en engångs- eller prenumerationsavgift för att utöka biblioteket med tillgängliga låtar att dansa till.

— Det är en ganska ovanlig betalningsmodell när det gäller appar. Ubisoft följer noga hur det går, säger Martin Hultberg.

Ubisoft Massive har sin grund i Massive Entertainment som grundades 1997 av Martin Walfisz.

Erik Olausson

Inför slutarbetet med jättesatsningen ”Tom Clancy: The division” biffar franska spelkoncernen Ubisoft upp sin Malmöverksamhet Massive. Till slutet av 2015 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.