måndag 29 april 2024

inloggad som

Årets Rapidusföretag Vergic går över Sundet

Mjukvarubolaget Vergic i Malmö utsågs till Årets Rapidusföretag för en dryg vecka sedan. Nu står klart att bolaget gör en satsning över Sundet.

Två kunder har redan lagt en grund för planen: Det Kongelig Teater och försäkringskoncernen Codan, via RSA-gruppen.

soren meelby— Vi kommer helt klart investera mer i Öresundsregionen som helhet och även i Danmark. Vi har just anställd en ny säljare som ska bearbeta Köpenhamn och vi kommer att intensifiera vårt partnernätverk där nu under första och andra kvartalet i år, säger Vergics marknadschef Sören Meelby.

Företaget har utvecklat ett verktyg för kundsupport i realtid på olika typer av webbsajter. Bland annat används mjukvaran inom e-handeln för att öka antalet avslut. Något fysiskt kontor blir det dock inte i Köpenhamn, utan affärerna sköts från Malmö där Vergic har flera dansktalande medarbetare.

— Malmö är faktiskt närmare Köpenhamn, än om vi skulle ha legat i exempelvis Hillerød eller Helsingør, säger Sören Meelby.

Vergic omsatte knappt 30 miljoner kronor under 2013, med prognosen att nå över 50 miljoner i år. Bland de svenska kunderna märks Cdon och Försäkringskassan.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Mjukvarubolaget Vergic i Malmö utsågs till Årets Rapidusföretag för en dryg vecka sedan. Nu står klart att bolaget gör en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.