måndag 4 december 2023

inloggad som

Fem snabba till nyblivna entreprenören Joakim Linse…

… före detta företagschef på Sparbanken Öresund, som bytt bransch och blivit hotelldirektör i italienska Alperna.

Hur kommer det sig att du lämnat banken för att driva hotell i Alagna?

joakim linse port— Man har en livsdröm och vid något tillfälle i livet måste man ta ansvar för att göra den grejen man drömmer om. Många frågar hur man vågar, men hur vågar man inte, tänker jag. Jag kom till ett vägskäl i livet, min mor hade gått bort, jag hade jobbat i bank i 30 år och jag kände att jag ville göra något eget med sport och skidåkning Och det är ju inte varje dag man får chansen att köpa något i Alperna.

Vilka är det mer än du?

— Vi är ett gäng som gått in i det här, bland annat Krister Hjelmstedt, utan honom hade vi aldrig klarat det. Men det är jag som varit drivande, hittat hotellet och flyttat ner hit.

Borde fler fatta mod och byta bransch?

— Jag hade en personalchef en gång som sa att ”om du är duktig på det du gör nu kan du bli duktig på vad som helst”. Klart man ska byta bransch, vi är alldeles för branschtrogna i Sverige, men när man byter jobb tar man ju med sig något dit. Man ska inte vara rädd för förändringar.

Ni tog över hotellet första maj, hur har första månaderna varit?

— Det var pirrigt, men det har gått bra. Det är roligt att få ge gästerna det man själv vill ha när man är ute och reser, men det är mycket jobb och inget man blir rik på.

Vem i bankvärlden skulle du vilja bjuda på en åktur i Alagna?

— Min förre chef Anders Österberg. Jag vet inte ens om han åker skidor, men han gillar att resa och han gillar gott vin, och det finns det mycket av här.

Jennie Lorentsson

… före detta företagschef på Sparbanken Öresund, som bytt bransch och blivit hotelldirektör i italienska Alperna. Hur kommer det sig att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad