torsdag 25 april 2024

inloggad som

Vergic mångdubblar intäkterna efter CDON-affär

Mjukvarubolaget Vergic på Minc flerfaldigade sin försäljning under 2012 till 14,6 miljoner kronor. Bakom lyftet ligger bland annat en affär med börsbolaget CDON Group. Under våren öppnade Vergic första kontoret utanför Malmö.

Vergic utvecklar mjukvara för video- och chattstöd som används av säljorganisationer på företag och för informationsförmedling hos myndigheter. Från att ha haft en försäljning på ett par miljoner kronor de senaste åren kom det stora genombrottet 2012, då intäkterna steg till 14,6 miljoner kronor. Enligt årsredovisningen är CDON Group och Codan Försäkring i Norge och Danmark ett par av tillskotten i kundlistan under 2012.

Sören Meelby är marknadschef och partneransvarig på Vergic.

— Vi har flera affären som ligger nära avslut både i Sverige och i Polen. Målet är att dubbla omsättningen i år, men det märks att många aktörer är lite försiktiga, säger han.

Sedan i januari har personalstyrkan växt med tre personer och verksamheten sysselsätter i dagsläget 29 anställda, varav tre finns vid det nyöppnade säljkontoret i Stockholm.

Bolaget deltar på riskkapitalmötet Nordic Next som Invest in Skåne arrangerar under morgondagen. På plats är bland andra Chrysanthos Chrysanthou från Amazon Web Services och Charles Ai, investeringsansvarig på Huawei.

Under fjolåret tog Vergic in kapital i en nyemission som värderade bolaget till cirka 750 miljoner kronor. Enligt Sören Meelby är ingen ny kapitalresning nära förestående.

— Vi har fortfarande pengar i kassan. Samtidigt tittar vi på möjligheten att expandera internationellt och då kan det bli aktuellt att ta in mer kapital, säger han till Rapidus.

Omsättningen för Vergic Group växte från 9 till 29 miljoner kronor under 2012. Då stod försäljningen för 14,6 miljoner kronor och resterande delar utgjordes av aktiverat arbete för egen räkning, det vill säga investeringar i den egna mjukvaran.

Joel Lyth

Mjukvarubolaget Vergic på Minc flerfaldigade sin försäljning under 2012 till 14,6 miljoner kronor. Bakom lyftet ligger bland annat en affär med börsbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.