onsdag 15 maj 2024

inloggad som

EXTRA: Skånska IT-bolag topprankas

De skånska IT-bolagen AddPro och DecidoKompetensor har utsetts till Sverige bästa företag inom områdena infrastruktur respektive verksamhetslösningar. Det är analysföretaget Radar Group som igår presenterade sin årliga kund- och marknadsundersökning.

Frågor om kvalitet och nöjdhet har ställts till drygt 1.000 kundföretag ute i landet. Det har handlat om segmenten IT-infrastruktur, verksamhetslösningar, outsourcing och drift samt resurskonsulter.

Radar Group skriver i rapporten:

”Noterbart är att de största internationella leverantörerna är kraftigt underrepresenterade på topplistan i samtliga fyra områden. En stor leverantör garanterar således inte bästa ROI, jämfört med en mindre.”

Både AddPro och DecidoKompetensor är regionala entreprenörsbyggen.

AppPro startades i Malmö år 2000 och har idag närmare 250 anställda. I höstas gick bolaget in i Danmark genom uppköpet av Snex A/S. Huvudägare är danska Polaris Private Equity. Vd är Nicklas Persson.

DecidoKompetensor bildades 2010 genom fusionen av Malmöbaserade Kompetensor och Decido i Helsingborg. Företaget har 70 anställda och ägs till största delen av personalen. Verksamheten leds av Håkan Walberg och Marcus Claesson.

Vinnare inom outsourcing och drift samt resurskonsulter i Radars undersökning är Stockholmsbaserade Dicom samt Kontract i Örebro.

Kristian Svensson

De skånska IT-bolagen AddPro och DecidoKompetensor har utsetts till Sverige bästa företag inom områdena infrastruktur respektive verksamhetslösningar. Det är analysföretaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.