tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Ericsson-avhoppare på kapitaljakt för USA-satsning

Sedan Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren gick in som ordförande och delägare i Verifyter har ledningen för det lilla Ideonbolaget blivit flitiga resenärer på flyget till San Francisco. Nu siktar vd Daniel Hansson på att plocka in en miljon dollar för en etablering i Silicon Valley.

Verifyters verktyg Pindown används i dag av Nasdaq-noterade Synopsys, med huvudkontor i Kalifornien, för att spåra programmeringsfel vid utveckling av integrerade kretsar. Ett par regionala aktörer har visat intresse för tekniken men enligt Daniel Hansson är suget bättre i Silicon Valley.

— Jag är där en gång i månaden och vi har en handfull företag som utvärderar tekniken, säger han.

Bolaget har knutit till sig en amerikansk distributör, men siktar på att plocka in en miljon dollar inom det närmaste halvåret för att kunna anställa egen sälj- och supportpersonal i Kalifornien.

— Vi behöver 5-6 licenser för att gå jämt upp och vi räknar med att pengarna ska räcka till det, säger Daniel Hansson.

Både han och medgrundaren Erik Åkerfeldt har bakgrund från ST-Ericsson. Verifyter startade 2010 som ett hobbyprojekt, men har i dag tre anställda. Utöver grundarna ägs bolaget av Lars-Eric Lundgren, som gick in med ett par miljoner kronor i riskkapital i februari 2012.

Erik Olausson

Sedan Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren gick in som ordförande och delägare i Verifyter har ledningen för det lilla Ideonbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.