söndag 25 februari 2024

inloggad som

Ericsson-avhoppare på kapitaljakt för USA-satsning

Sedan Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren gick in som ordförande och delägare i Verifyter har ledningen för det lilla Ideonbolaget blivit flitiga resenärer på flyget till San Francisco. Nu siktar vd Daniel Hansson på att plocka in en miljon dollar för en etablering i Silicon Valley.

Verifyters verktyg Pindown används i dag av Nasdaq-noterade Synopsys, med huvudkontor i Kalifornien, för att spåra programmeringsfel vid utveckling av integrerade kretsar. Ett par regionala aktörer har visat intresse för tekniken men enligt Daniel Hansson är suget bättre i Silicon Valley.

— Jag är där en gång i månaden och vi har en handfull företag som utvärderar tekniken, säger han.

Bolaget har knutit till sig en amerikansk distributör, men siktar på att plocka in en miljon dollar inom det närmaste halvåret för att kunna anställa egen sälj- och supportpersonal i Kalifornien.

— Vi behöver 5-6 licenser för att gå jämt upp och vi räknar med att pengarna ska räcka till det, säger Daniel Hansson.

Både han och medgrundaren Erik Åkerfeldt har bakgrund från ST-Ericsson. Verifyter startade 2010 som ett hobbyprojekt, men har i dag tre anställda. Utöver grundarna ägs bolaget av Lars-Eric Lundgren, som gick in med ett par miljoner kronor i riskkapital i februari 2012.

Erik Olausson

Sedan Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren gick in som ordförande och delägare i Verifyter har ledningen för det lilla Ideonbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.