måndag 20 maj 2024

inloggad som

Tacticus öppnar Stockholmskontor

Det Malmöbaserade IT-konsultbolaget Tacticus växer och etablerar sig i Stockholm. Flera av bolagets kunder i huvudstadsregionen vill rent fysiskt ha närmare till bolaget.

— På några års sikt räknar vi med att vara omkring 50 medarbetare i Stockholm, lika många som vi är i Malmö nu, säger VD Stefan Fleron.

Stockholmskontoret öppnar i januari. Ansvarig för satsningen är nyrekryterade Dan Jacobsson, som hittills arbetat som kundansvarig på affärssystemföretaget Amesto. Hans första uppgift blir att dra igång verksamhet inom beslutsstöd, främst QlikView. Därefter är planen att fortsätta med affärssystemverktyg som Microsoft Dynamics AX och Lawson M3.

Enligt Stefan Fleron är det den tillverkande industrin som är dragloket i företagets satsningar på affärssystem. Bland kunderna finns Trelleborg, Cardo, Getinge, Beijer Electronics, Sandvik och Brio.

Tacticus grundades 2006 och finns i dag förutom i Malmö även i Halmstad och Göteborg. Av nuvarande 50 anställda sitter 42 personer i Malmö, där bolaget är på väg att flytta till större lokaler. Stefan Fleron räknar med en omsättning i år på omkring 62 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 49 miljoner kronor för 2010.

Anders Frick

Det Malmöbaserade IT-konsultbolaget Tacticus växer och etablerar sig i Stockholm. Flera av bolagets kunder i huvudstadsregionen vill rent fysiskt ha […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]