fredag 26 april 2024

inloggad som

Planeto fyller på kassan

Spelutvecklingsbolaget Planeto i Malmö är i färd med att plocka in 4-5 miljoner kronor i nytt riskkapital. Pengarna kommer från lokala affärsänglar samt från nuvarande ägarkrets, där bland andra Sydsvensk Entreprenörsfond och TAT-grundaren Hampus Jakobsson finns med.

Planetos frågesportspel för Facebook finns sedan några veckor som öppen betaversion. Lite finjustering återstår innan spelet lanseras på bred front under hösten. Martin Walfisz räknar med att dagens 3.000-4.000 spelare ska bli ett antal hundra tusen innan året är slut och sedan miljoner under nästa år. 

— Vi håller på att justera designen och funktionen så att det ska bli så viralt som möjligt, så att man vill bjuda in sina kompisar att spela, säger Martin Walfisz.

Planeto sysselsätter ett tiotal personer. Bolaget ägs till knappt 70 procent av grundarna Martin Walfisz och Magnus Robertsson. Av övriga ägare är Sydsvensk Entreprenörsfond, internetstrategen Joakim Jardenberg och Hampus Jakobsson de största. Den sistnämnde har nu även gått in i styrelsen, tillsammans med Mats Johansson, VD på riskkapitalbolaget Spintop Ventures, och Lena Vogelius, vice rektor på Blekinge tekniska högskola.

Erik Olausson

Spelutvecklingsbolaget Planeto i Malmö är i färd med att plocka in 4-5 miljoner kronor i nytt riskkapital. Pengarna kommer från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.