måndag 25 september 2023

inloggad som

Ökade hyresintäkter för Heimstaden

|  
|  

Fastighetsbolaget Heimstaden, med huvudkontor i Malmö, fick se sina hyresintäkter öka men värdet på fastigheterna minska under 2022. Bolaget, som har fastigheter med totalt 160.000 lägenheter i tio europeiska länder, fick in hyresintäkter på 13,2 miljarder kronor under helåret 2022. Det var en ökning med 5,4 procent. Värdet på fastigheterna i svenska kronor skrevs däremot ned med 4,2 miljarder till 351 miljarder kronor.

– Förändrade marknadsförutsättningar ledde till en negativ justering av verkligt värde på portföljen. Även om det osäkra läget fortsätter i 2023 står grundvalarna för bostadsfastigheter oförändrade och kommer förbättras allteftersom att minskad byggaktivitet kraftigt reducerar utbudet, skriver vd Helge Krogsbøl i bokslutsrapporten som kom i fredags.

Heimstaden växte kraftigt 2021, då bolaget köpte Roger Akelius hela bestånd i Sverige, Danmark och Tyskland för totalt 92 miljarder kronor. Bolaget grundades i Malmö 1998 och ägs av den norske finansmannen Ivar Tollefsen, via bolaget Fredensborg AS.

Fastighetsbolaget Heimstaden, med huvudkontor i Malmö, fick se sina hyresintäkter öka men värdet på fastigheterna minska under 2022. Bolaget, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad