torsdag 25 april 2024

inloggad som

Lime rivstartar hösten – anställer 27 personer

Lundabaserade Lime har värvat 27 nya anställda, enbart i augusti. Det börsaktuella bolaget har nyligen utökat lokalytorna i såväl Lund som Göteborg och Stockholm.

I fjol landade omsättningen på 205 miljoner kronor med 40 miljoner i resultat. Målet är att omsätta uppemot en kvarts miljard i år, uppger vd Erik Syrén.

– Vi har fått de första halvårssiffrorna och de har ökat med över 20 procent. Första halvåret har vi ökat omsättningen med 23 miljoner, exkluderat förvärvet av Sparta, säger han med hänvisning till vårens köp av sexmannabolaget Sparta i Stockholm.

Lime utvecklar mjukvara för att hantera kundrelationer. Bland nytillkomna användare syns Växjö Bostäder, norska detaljhandelskoncernen Luna, SHL, Hemsö och Studentlitteratur. Lime sysselsätter totalt runt 230 anställda varav strax över 100 finns i Lund. Resten är fördelade på kontoren i Stockholm, Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.

– Vi har anställt 39 personer de första sex månaderna varav 27 som började nu i augusti. Vi ska anställa ytterligare, i alla fall 20 personer under andra halvåret, säger Erik Syrén till Rapidus.

I början av augusti blev Limes nya lokaler i Lund färdigställda. Numera har bolaget ytterligare 240 kvadratmeter vid S:t Lars i Lund av totalt 1.500.

– Vår målsättning är att ta över hela huset men vi väntar på att lokalerna ska bli friställda så vi hyr i huset jämte så länge, säger Erik Syrén.

I Göteborg har lokalytan dubblats till 750 kvadratmeter i nya lokaler vid Göteborgs domkyrka och i Stockholm har den utökats med 250 kvadratmeter till dagens 1.000.

Lime, som tidigare hette Lundalogik, köpte i april Stockholmsbaserade Sparta. Ifjol förvärvades Netoptions och RemoteX. De kommande månaderna tror Erik Syrén inte det blir fler förvärv.

I samband med att majoritetsägare Monterro i våras uppgav att de planerar notera Lime blev Axisgrundare Martin Gren delägare. Erik Syrén vill inte ge fler detaljer kring noteringsplanerna.

Emily Binks

Lundabaserade Lime har värvat 27 nya anställda, enbart i augusti. Det börsaktuella bolaget har nyligen utökat lokalytorna i såväl Lund […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.