lördag 4 maj 2024

inloggad som

Contribe förvärvar Malmöbolaget IT-Integration

Malmöbolaget IT-Integration har köpts upp av Contribe. En handfull konsulter och ett nytt affärsområde följde med i köpet.

– IT-Integration sysslar med programmering och systemutveckling. De bygger tilläggs- moduler och tjänster bland annat till affärssystemen Visma och Fortnox, säger Contribes vd Roger Gordin till Rapidus.

Inräknat förvärvet arbetar i dag 15 personer vid Contribes Malmökontor, som drog igång hösten 2016.

Integration av affärssytem läggs därmed till Contribes tre existerande affärsområden: IT-konsulttjänster, uppkopplade prylar och e-hälsa. Inom det senare har programmet Barnsam utvecklats, initialt på uppdrag av Karlskrona kommun. De skånska kommunerna Hörby, Kristianstad och Svedala testar i dagsläget tjänsten, vars syfte är att se hur fosterhemsplacerade barn mår genom att de får svara på frågor i en surfplatta.

Omkring totalt 50 anställda arbetar på Contribes kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg, Växjö, Kalmar och Karlskrona, där bolaget grundades 2008. Bland kunderna syns Telenor, Försäkringskassan, Verisure, Handelsbanken och Axis.

Omsättningen för 2016 landade på runt 34 miljoner kronor. Bokslutet för 2017 är inte klart men Roger Gordin räknar med att omsättningen ökat med någon miljon. Contribe ägs av Roger Gordin, styrelseordförande Mattias Fredriksson samt två av de anställda.

Emily Binks

Malmöbolaget IT-Integration har köpts upp av Contribe. En handfull konsulter och ett nytt affärsområde följde med i köpet. – IT-Integration […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.