söndag 25 februari 2024

inloggad som

Verifyter plockar amerikansk storkund

Under sommaren har det lilla Ideonbolaget Verifyter fått en ny amerikanska jätte på kroken, samtidigt som Samsung utökat antalet licenser. Det räcker för att Verifyter ska börja visa vinst, uppger vd Daniel Hansson.

2016 ökade omsättningen med 60 procent till 2,7 miljoner kronor, samtidigt som förlusten halverades till -800.000 kronor. Även 2017 kommer sluta med röda siffror men det ser också ut att bli bolagets sista förlustår.

– 2018 borde vi vara på grön kvist, säger Daniel Hansson till Rapidus.

Verifyters mjukvara PinDown används för att automatiskt lokalisera regressionsbuggar i programkod, alltså fel som uppträder i kodavsnitt som tidigare fungerat felfritt. PinDown går tillbaka till en tidigare version av det aktuella kodavsnittet och modifierar det tills felet dyker upp igen för att på så sätt kunna visa på vilken rad felet uppstod.

Utöver Samsung finns bland andra Nasdaq-noterade Synposys samt Broadcom i kundlistan. Även den nytillkomna kunden har bas i USA, uppger Daniel Hansson utan att vilja nämna några namn.

– Men det är ett företag som är så stort att till och med min mamma känner till dem, säger han till Rapidus.

Verifyter har i dag tre anställda och sysselsätter ytterligare en handfull på olika typer av deltidsuppdrag. Bland ägarna syns Spintop Ventures, Almi Invest Syd och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren.

Erik Olausson

Under sommaren har det lilla Ideonbolaget Verifyter fått en ny amerikanska jätte på kroken, samtidigt som Samsung utökat antalet licenser. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.