lördag 18 maj 2024

inloggad som

… men emissionerna ökar

Efter de senaste årens rusning är en bra bit över 100 Öresundsbolag numera noterade på de svenska listorna. Hittills i år har de plockat in 2,3 miljarder kronor i emissioner för att finansiera allt från grundforskning till förvärv och marknadssatsningar. Det är ett par hundra miljoner kronor mer än vid samma tidpunkt 2016.

Det är framförallt BoneSupports och Boozts listningsemissioner på 555 respektive 400 miljoner kronor som drar upp siffrorna. Men även en rad redan noterade bolag har passat på att fylla kassan under året, däribland Cantargia, BimObject och Idogen.

Imorgon inleder även Beijer Electronics en emission på 225 miljoner kronor, där hela summan är garanterad. Bakgrunden är att industrikoncernen de senaste åren tvingats sänka kostnaderna och ställa om verksamheten till att bland annat fokusera mer på mjukvaruutveckling. Ledningen vill med kapitaltillskottet kunna genomföra ett antal förvärv för att skynda på omställningsprocessen.

Klicka här för att se hela listan på Öresundsbolag som plockat in pengar via aktiemarknaden under 2017

Erik Olausson

Efter de senaste årens rusning är en bra bit över 100 Öresundsbolag numera noterade på de svenska listorna. Hittills i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]