torsdag 9 maj 2024

inloggad som

IT-konsultbolag går in i skånskt app-projekt

Med kunder som Findus, Sigma Technology och flygbolaget Bra har Ideonbaserade Actimate lyckats få tre tusen kontorsanställda att höja puslen. Nu går Lundabolagen Adsensus och Repona in som delägare genom en investering på närmare fyra miljoner kronor.

Actimates app mjölkar Apple- eller Android-mobilen på data om hur de anställda rört sig i och utanför jobbet. Rörelsepoängen räknas sedan ihop lagvis och jämförs med lagen på andra företag i en årlig tävling.

– Det finns företag som har till exempel stegräkningstävlingar, men då är det oftast på individnivå. De bästa vinner men de som behöver det mest har svårt att hänga på, säger Karolina Silfverberg till Rapidus.

Hon har ett förflutet som chef på danskägda gratistidningen Lokaltidningen och grundade Actimate förra hösten. Bland de övriga två grundarna finns skånska triatleten Mikaela Persson. Actimate är med i EU-finansierade e-hälsoprojektet HealthTech Nordic men har ännu inte fått någon finansiering den vägen – hittills har verksamheten bekostats helt och hållet av grundarna samt med 325.000 kronor från Vinnova och Almi Invest Syd.

Nu får bolaget in 3,8 miljoner kronor från Adsensus, inriktat på konsulttjänster inom försäljning mellan företag, och IT-konsultbolaget Repona i Lund. Adsensus grundare Rasmus Nervall och Reponas vd Hans Montelius tar även plats i Actimates styrelse. Med riskkapitalet i ryggen ska Actimate det närmaste året gå från 3.000 till 10.000 användare, hoppas Karolina Silfverberg.

– Vi vill lyfta och marknadsföra vår tävling så att det blir en tävling att räkna med. Vi har även en teknisk utmaning att klara stora bolag med flera tusen anställda, men med en ny app kan vi slopa de begränsningarna, säger hon.

Personalägda Repona är specialiserat på SAP-konsulter. 2016 ökade omsättningen med 40 procent till drygt 50 miljoner kronor.

Erik Olausson

Med kunder som Findus, Sigma Technology och flygbolaget Bra har Ideonbaserade Actimate lyckats få tre tusen kontorsanställda att höja puslen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.