måndag 29 april 2024

inloggad som

Lundalogik expanderar efter Stockholmsförvärv

Med köpet av Stockholmsbaserade RemoteX Technologies ökade mjukvarubolaget Lundalogik antalet anställda med 15 personer. Under året planerar bolaget att öka antalet medarbetare med ytterligare ett 40-tal.

– Tittar man på rekrytering så tror jag att vi kommer rekrytera 40-50 personer. Ungefär samma som förra året då vi rekryterade 49 personer, säger vd Erik Syrén till Rapidus.

Omsättningen för 2016 ökade till omkring 161 miljoner kronor. Under året uppskattar Erik Syrén att den kommer öka ytterligare till 205-220 miljoner, inkluderat intäkter från RemoteX.

– Vi har lagt om vår affärsmodell till abonnemangsbaserad. Det har gjort att vi har haft lite lägre tillväxt och lönsamhet än vi brukar, men nu är vi över det, säger Erik Syrén.

Förvärvet av RemoteX, som utvecklar ett mobilanpassat kundhanteringssystem, ägde rum i slutet av januari och är Lundabolagets första, men inte nödvändigtvis det sista.

– Det är ett första förvärv att testa och se, om vi får ihop det så kommer vi förvärva andra teknikbolag som kompletterar oss. Det är inte otänkbart att vi kommer förvärva mer i år, säger Erik Syrén till Rapidus.

Bolaget utvecklar ett kundhanteringssystem som används av bland annat Wihlborgs Fastigheter, Castellum Öresund, HSB, Skellefteå Kraft och Resurs Bank. Lundalogik sysselsätter cirka 190 personer inklusive personalen från RemoteX.

Monterro är sedan tidigare majoritetsägare i Lundalogik, som utöver kontoren i Lund, Göteborg och Stockholm även är etablerat i Finland, Danmark och Norge.

Emily Binks

Med köpet av Stockholmsbaserade RemoteX Technologies ökade mjukvarubolaget Lundalogik antalet anställda med 15 personer. Under året planerar bolaget att öka antalet medarbetare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.