söndag 12 maj 2024

inloggad som

Sony öppnar för ytterligare hyresgäster i huset

Under våren lämnar Sony Mobile Greenland-byggnaden i nordöstra Lund och koncentrerar sin verksamhet helt till det svart-vita Glasgow-huset. Men även denna byggnad blir för stor för den nedbantade mobiljätten, som nu tittar på att ta in externa hyresgäster på delar av ytan.

Sony har fram tills nu hyrt knappt en fjärdedel av ytan i  Greenland-byggnaden, på totalt 25.000 kvadratmeter, som rymmer Mobile Heights Center.

– Vi har runt 5.000 kvadratmeter som ännu är tomma, när Sony lämnar blir det drygt 5.000 kvadratmeter till, säger Anna Stenkil på fastighetsägaren Vasakronan.

Medan Spiideo flyttat till Malmö har Mobile Heights Center det senaste året lockat bland andra ProstaLund, Precise Biometrics och Anoto. Anna Stenkil pekar även på att Sigma-koncernens närvaro ökar i huset.

– Sigma Connectivity har växt till närmare 200 anställda. Sigma Technology, Sigma Industry och Sigma Civil, som tidigare delat lokaler med Sigma Connectivity, har skaffat sig egna kontor, säger hon till Rapidus.
Sony_glasgow
Kvar på Sony Mobile i Lund finns cirka 1.200 anställda och konsulter i Glasgow-byggnaden. Enligt kommunikationschefen Kajsa Petersson kommer Sony Mobile framöver behöva öppna upp huset, som invigdes under mobiljättens storhetstid 2008, och hyra ut delar till andra företag.

Kajsa_Petersson– Vi har fria utrymmen i två flyglar som vi tittar på att hyra ut, säger hon till Rapidus.

Erik Olausson

Under våren lämnar Sony Mobile Greenland-byggnaden i nordöstra Lund och koncentrerar sin verksamhet helt till det svart-vita Glasgow-huset. Men även […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen