lördag 18 maj 2024

inloggad som

Zombiespel ger snabba intäkter för nytt Lundabolag

|  , ,
|  

Donationerna till zombiespelet blev så stora att 19-åringen från Lund var tvungen att bilda ett bolag. Om ett år räknar han med att omsätta 20 miljoner kronor.

Bakom onlinespelet Infestation och bolaget Fredaikis står Fredrik Franklin, en 19-årig spelare och spelutvecklare från Lund. Infestation bygger på ett annat spel utvecklat av amerikanska OP Productions som Franklin köpt rättigheterna till. Det började som ett hobbyprojekt i februari, men intäkterna och framförallt donationerna till serverhyror från spelarna steg snabbt.

– Allting händer så fort och sedan augusti har vi nog tjänat en miljon kronor. Det är bara början och det växer mer och mer varje månad, säger Fredrik Franklin till Rapidus.

Vad är din långsiktiga plan för bolaget?

– Jag vet inte än, har inte tänkt så mycket det. Jag har precis bildat bolaget, som jag blev tvungen till när vi blev så stora. Fortsätter utvecklingen kommer intäkterna stiga till 20 miljoner kronor på ett år. För egen del funderar jag på att gå på KTH och plugga till teknisk ingenjör eller dataingenjör, säger Fredrik Franklin.

Fredrik Franklin är ensam ägare till bolaget, men har tagit in en kompis i styrelsen och anlitar utvecklare från hela världen för att bygga vidare på spelet.

Jennie Lorentsson

Donationerna till zombiespelet blev så stora att 19-åringen från Lund var tvungen att bilda ett bolag. Om ett år räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]