söndag 16 juni 2024

inloggad som

CRM-mjukvara ny giv för AddPro

Malmöbolaget AddPro ger sig in på markaden för kundrelationsmjukvara. Framöver kommer bolaget att sälja integrationer av Dynamics CRM Online, som är Microsofts affärslösning för att hantera kundrelationer i datormolnet.

– Kunderna flyttar nu ut i molnet och Dynamics CRM är helintegrerat med bland annat Office 365 på ett smidigt sätt. Genom den här satsningen kan vi leverera helhetslösningar som få andra bolag kan erbjuda, säger Jörgen Pålson, affärsområdesansvarig på AddPro.

AddPro tar därmed upp kampen med bland andra Atea, Caperio och CGI, som alla är aktiva i Skåne inom detta fält.

Förra sommaren såldes AddPro av bland andra danska Polaris Private Equity till det tyska riskkapitalbolaget Perusa för ett tresiffrigt miljonbelopp. I vintras köptes dock delar av bolaget tillbaka av en grupp från ”gamla” AddPro. Perusa behöll säkerhetsaffärsområdet, benämnt Coresec, medan affärsområdena infrastruktur, applikationer och integration samt AddPro Finans återgick i Malmögruppens ägo.

Det ursprungliga AddPro grundades år 2000 av en kvartett skånska entreprenörer, däribland Nicklas Persson som i dag fungerar som vd. Sedan årsskiftet har AddPro rekryterat drygt 20 nya medarbetare, och har idag 140 anställda.

Anders Frick

Malmöbolaget AddPro ger sig in på markaden för kundrelationsmjukvara. Framöver kommer bolaget att sälja integrationer av Dynamics CRM Online, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

 • Nya pengar till Gridly

  Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.