söndag 5 maj 2024

inloggad som

… som lämnar Mobile Heights Center

Nu står det klart att Sony lämnar sina lokaler i Mobile Heights Center och koncentrerar sin verksamhet till det svartvita Glasgowhuset ett stenkast bort.

Glasgowhuset och det roströda Greenlandhuset i nordöstra Lund är på cirka 25.000 kvadratmeter var och byggdes speciellt för dåvarande Sony Ericsson 1999 och 2008. I dag har Sony kvar en fjärdedel av Greenlandhuset, dit Mobile Heights Center är förlagt. Men under hösten ska Sony omförhandla sitt kontrakt med Vasakronan om att lämna de sista 6.000 kvadratmeterna.
Mobile Heights CenterGreenlandhuset med Mobile Heights Center

– Vi kommer att samla den fortsatta verksamheten i Glasgowhuset och dra oss bort från de röda husen, säger Bengt-Arne Molin till Rapidus.

Sedan tidigare finns bland andra Sigma Connectivity och forskningscentret Mapci i Mobile Heights Center. Under hösten flyttar de noterade teknikbolagen Anoto, Precise Biometrics och ProstaLund in.

− Vi har flyttat till både större och finare lokaler där vi har plats att växa, Magnus Bolmsjö, vd för ProstaLund, som går från 400 kvadratmeter på Ideon till 650 på MHC.

Jennie Lorentsson

Nu står det klart att Sony lämnar sina lokaler i Mobile Heights Center och koncentrerar sin verksamhet till det svartvita […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.