torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Första kunden för Malmöföretaget Capish

IT-bolaget Capish, med Qlik-grundaren Staffan Gestrelius som finansiär, har plockat sin första kund. Det är ett mellaneuropeiskt läkemedelsbolag som ska använda Capish XML-mjukvara för att hitta mönster i stora samlingar data från kliniska försök.

Staffan Gestrelius var vd för dåvarande QlikTech fram till år 2000. Sedan han sålt sina andelar i det numera börsnoterade bolaget har han satsat tiotals miljoner kronor på sitt helägda bolag Capish, vars teknik ska samla all medicinsk data om en patient, som längd, blodtryck och mätvärden från labbet, på ett ställe. Med grafiska presentationer och fritext-sökningar kan användaren sedan analysera datan och hitta samband bland hundratusentals patienter.

Staffan Gestrelius vill inte precisera vem den mellaneuropeiska kunden är eller hur mycket affären är värd.

− Det är ingen stor affär ännu. Men den kan bli större, säger han.

Capish har i dag 25 anställda, inräknat en säljare i USA och en i Storbritannien.

Eva Kelty− Vi kommer bli några fler det närmaste året, främst utvecklare, men det stora lyftet tror jag först kommer 2016. Det är långa säljprocesser i den här branschen, säger vd Eva Kelty till Rapidus.

Hon räknar med positivt kassaflöde först 2016. Parallellt med säljinsatserna arbetar bolaget på en ny version av mjukvaran, baserad på webbprogrammeringsspråket HTML5 och gångbar i fler branscher än sjukvården.

Erik Olausson

IT-bolaget Capish, med Qlik-grundaren Staffan Gestrelius som finansiär, har plockat sin första kund. Det är ett mellaneuropeiskt läkemedelsbolag som ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.