onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Dingizian satsar på prisjämförelse på nätet

Victoria Parks storägare och tidigare vd Greg Dingizian går tillsammans med Mobilgigantens medgrundare Amir Poursamad in som delägare i nystartade prisjämförelsesajten spara.se. Duon satsar runt en miljon i verksamheten som ska utmana de traditionella säljkanalerna för mobilabonnemang, el och försäkring.

Vd på Malmöbaserade Spara.se Sweden är Dan Egerstad, tidigare hackare som 2007 blev känd genom att öppet lägga ut användarnamn och lösenord till ambassader och myndigheter från hela världen.

Något åtal blev det aldrig och de senaste åren har han drivit säkerhetskonsultfirman Bemazed tillsammans med kollegan Adam Ljungrell, som också är med i den nystartade verksamheten.

— Vi samlar prisuppgifter från samtliga mobiloperatörer och genom att kunden delar med sig av sin trafikinformation från sitt nuvarande abonnemang kan vi hitta den mest gynnsamma lösningen, säger Dan Egerstad.

Sajten ska lanseras i april och kommer då också att innehålla liknande tjänster för el- och försäkringsavtal. Avsikten är att relativt snabbt expandera till Danmark och ytterligare ett europeiskt land. För att finansiera uppstarten har bolaget tagit in omkring en miljon kronor från fastighetsentreprenören Greg Dingizian och Amir Poursamad, tidigare vd och medgrundare till Mobilgiganten.

— Amir Poursamad har avslutat alla sina uppdrag i Mobilgiganten och arbetar nu operativt som försäljningschef hos oss, säger Dan Egerstad.

Greg Dingizian var tidigare involverad i Rosengård Invest som var en av delägarna i Mobilgiganten vid Dialects uppköp av bolaget i januari i fjol.

— Egentligen är jag inte aktiv som riskkapitalist som jag var för några år sedan. Men jag har stort förtroende för de här entreprenörerna och det är därför jag gör den här satsningen, säger Greg Dingizian till Rapidus.

Joel Lyth

Victoria Parks storägare och tidigare vd Greg Dingizian går tillsammans med Mobilgigantens medgrundare Amir Poursamad in som delägare i nystartade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad