fredag 17 maj 2024

inloggad som

… där försäljningen av Cerdo IT ger dansk inbrytning

Skandinavisk Data Center, SDC, är i dag IT-leverantör till över 120 mindre nordiska banker och kreditinstitut varav ett 40-tal i Danmark men bara ett litet fåtal i Sverige. Med köpet av Cerdo IT tar bolaget ett rejält kliv in på den svenska marknaden.

SDC är nu i färd med att bilda ett svenskt dotterbolag, med koncernens vice vd Jørn Larsen som chef. Sedan tidigare är SDC huvudleverantör av IT-tjänster till Sparbanken Syd och Sparbanken Öresund, i somras fick bolaget sin tredje svenska kund i Skandiabanken.

— Till Sparbanken Öresund och Sparbanken Syd har vi levererat 80 procent av de tjänster som behövs för en svensk bank, medan Cerdo IT levererade de sista 20 procenten. Nu kan vi leverera allt, säger Jørn Larsen till Rapidus.

Han vill inte uttala sig om hur mycket SDC fick betala för Cerdo IT, men säger att priset var rabatterat då affären ska ge synergiefekter som sänker IT-kostnaderna för de båda skånska sparbankerna.

Intitalt kommer SDC:s svenska dotterbolag sysselsätta 24 anställda och cirka 15 konsulter. Inom ett år hoppas Jørn Larsen ha omvandlat en del av de konsulttjänsterna till fasta jobb, samtidigt som bolaget ska plocka på sig nya svenska kunder.

— Vi har inga konkreta planer men för diskussioner med ett antal svenska och norska finansinstitut och kreditkortsbolag, säger han.

Erik Olausson

Skandinavisk Data Center, SDC, är i dag IT-leverantör till över 120 mindre nordiska banker och kreditinstitut varav ett 40-tal i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad