onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Fler butiker överger Entré — konkurrensen i regionen för hård

Rapidus kan i dag berätta att flera modekedjor kommer att lägga ner sina butiker i köpcentret Entré under nästa år. Konkurrensen från Emporia och Triangeln har blivit för tuff.

Dragkampen om kunderna har hårdnat markant de senaste åren och nu ser sig flera butiker i Entré vid Värnhem i Malmö nödgade att kasta in handduken. Strax efter årsskiftet lämnar Kappahl det problemdrabbade köpcentret, därefter kommer Lindex och Brothers följa samma spår.

— Entré har inte alls haft den kundtillströmning vi hoppats på, säger Kappahls skånska regionchef Camilla Hägg till Rapidus.

Butikschefen för Brothers & Sisters, Daniella Saadon, säger att konkurrensen från Triangeln och Emporia blivit tuff.

— Vi öppnade 2009 och i början gick det bra. Men sedan blev det sämre och vi bestämde oss redan för ett år sedan att stänga den här butiken. Emporia är stort och har tagit mycket av helgkunderna, säger hon.

Bland butikerna som redan lämnat Entré finns Cubus, G-star, Flash och Mango. Enligt uppgift är även Triumph på väg ut och ytterligare butiker överväger att lämna när deras hyreskontrakt går ut.

Fastighetschefen på Entré, Håkan Rosell, vill inte berätta vilka fler som ska flytta eller hur uthyrningsgraden ser ut, men medger att Emporia som öppnade ifjol höstas påverkat verksamheten.

— All shopping i Malmö med omnejd har påverkats av Emporia, som är en unik handelsplats utifrån storlek och utbud. Under det första halvåret kunde vi notera en minskad besöksfrekvens på helgerna, men antalet besökare på vardagar låg kvar på en stadig nivå. Sedan har besöksantalet på helgerna har återhämtat sig något under hösten 2013.

Tittar man på Entrés egen karta över shoppingcentret ser det ut som att ett trettiotal butikslokaler i olika storlekar står tomma, men det beror också på att fastigheten ska renoveras och att ytorna behövs för omflyttningar. 300 miljoner kronor investeras just nu i att modernisera lokalerna. Nästa år byter också Entré namn till Malmö Plaza.

— Planeringen för ombyggnadsarbetena har pågått i snart ett år och sedan några veckor har vi smugit igång med mindre rivningsarbeten. Plaza kommer att bli ett ljusare, luftigare och mer familjärt shoppingcentra när det står klart. Den första etappen planeras vara klar till julhandeln nästa år, säger fastighetschefen Håkan Rosell.

Entré ägs av tyska Commerz Real.

Jennie Lorentsson

Rapidus kan i dag berätta att flera modekedjor kommer att lägga ner sina butiker i köpcentret Entré under nästa år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad