onsdag 24 april 2024

inloggad som

Åtta miljoner säkrade när Lyyn tar in nytt kapital

Ideonbolaget Lyyn, vars teknik förbättrar bildkvaliteten av filmer i realtid, föreslår en nyemission om 8,8 miljoner kronor. Åtta miljoner är säkrade av huvudägarna, med Östersjöstiftelsen och Tibia Konsult i spetsen. Pengarna ska gå till en offensiv marknadsbearbetning inom övervaknings- och säkerhetssektorn.

Företagets teknik används i dag främst för att förbättra sikten i undervattensfarkoster, men företaget har under en längre tid försökt få fotfäste inom övervakningsmarknaden.

— Marknaden för övervakning är mer svårhanterlig än vi trodde och kräver att man har kontakter, säger vd Bengt Sahlberg.

För pengarn i emissionen ska bolaget bland annat anlita ett konsultföretag med globala branschkontakter som ska öppna dörrar för Lyyn.

Som ett komplement till industriförsäljningen utvecklar företaget appar riktade mot vanliga konsumenter. Den första lanserades för någon månad sedan på appstore, och kan förbättra filmkvaliteten på sparade videor tagna med Ipad. Bolagets app nummer två utvecklas tillsammans med en kund och kommer troligen ut på marknaden till sommaren.

Beslut om nyemissionen tas vid bolagets årsstämma den 6 maj. De åtta miljonerna garanteras av storägarna Östersjöstiftelsen, Listérus & Partners Capital Advisors samt Holahög AB, ett dotterbolag till den avlidne finansmannen Sten K Johnsons ägarbolag Tibia Konsult. Lyyn sysselsätter en handfull anställda och är listat på Aktietorget.

Elisabet Ottosson

Ideonbolaget Lyyn, vars teknik förbättrar bildkvaliteten av filmer i realtid, föreslår en nyemission om 8,8 miljoner kronor. Åtta miljoner är säkrade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad