torsdag 25 april 2024

inloggad som

Lyyn tar brittisk kund — handelsstoppet hävs

Lundabolaget Lyyns aktie har varit handelsstoppad sedan i vintras eftersom bolaget letat kapital för ytterligare marknadssatsningar. Någon storinvestering har det ännu inte blivit, men som resultat av kapitaljakten har en av de potentiella investerarna istället blivit kund.

Det handlar om en icke namngiven Londonbaserad tillverkare av övervakningskameror, speciellt inriktad mot polisen och försvarsmakten. Lyyn utvecklar system för att förbättra bildkvaliteten vid dålig sikt, bland annat för just övervakningskameror.

— Vi har varit framgångsrika på undervattenssidan eftersom vi har allierat oss med tillverkare som säljer kompletta system med Lyyns teknik som tillval. Nu gör vi samma sak här, vilket vi hoppas mycket på, säger vd Bengt Sahlberg.

Handelsstoppet var tänkt att hävas i maj, men bolaget har förlängt det fram till i dag för att på så vis slippa informera marknaden löpande om förhandlingarna. I väntan på att kapitaldiskussionerna slutförs går bolagets två största aktieägare Östersjöstiftelsen och Sten K Johnson in med en miljon kronor för åtta procent av bolaget. Sedan innan ägde de tillsammans 55 procent av bolaget.

Lyyn har i dag fem anställda. 2011 omsatte bolaget 3,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på 5,1 miljoner. Nästa vecka presenteras halvårsbokslutet. Enligt Bengt Sahlberg kommer bolaget då redovisa en omsättning på två miljoner kronor och ett kraftigt förbättrat resultat för årets sex första månader.

Anders Frick

Lundabolaget Lyyns aktie har varit handelsstoppad sedan i vintras eftersom bolaget letat kapital för ytterligare marknadssatsningar. Någon storinvestering har det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.