tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Hardi Electronics grundare går in i Ideonbolag

Lundabaserade Verifyter får in två miljoner kronor i riskkapital från Hardi Electronics Grundare Lars-Eric Lundgren. Samtidigt blir Lindgren ordförande i mjukvarubolaget, som sitter på Ideon Innovation.

Sedan starten 2010 har Verifyter utvecklat testverktyget Pindown som ska snabba på processen att identifiera och bli av med buggar i mjuk- och hårdvaruprojekt. Under utvecklingen testas koden kontinuerligt för att upptäcka eventuella fel. Pindown automatiserar den efterföljande processen där testerna analyseras för att identifiera var i koden felet finns och vilken programmerare som ansvarar för den felande koden. I dag sker det oftast manuellt.

Den nya delägaren och ordföranden har lång erfarenhet inom testsystem för hårdvarubranschen. 1987 grundade Lars-Eric Lundgren Hardi Electronics, som 2007 såldes till amerikanska Synplicity för 24,2 miljoner dollar. Synplicity köptes i sin tur upp av branschjätten Synopsys.

Synopsys är också Verifyters enda kund hittills, men Pindown utvärderas i dag av fler aktörer, varav några regionala.

— Anledningen till att vi tog in Lars-Eric Lundgren som investerare var just han långa erfarenhet i branschen med ett brett kontaktnät i USA där vi kommer att satsa hårt närmaste året, säger Verifyters VD och grundare Daniel Hansson.

Han vill inte kommentera storleken på investeringen men enligt dokument Rapidus tagit del av handlar det om två miljoner kronor. 

En rekrytering kring nyåret gör att Verifyter nu har tre anställda. Första räkneskapsåret, som avslutades i augusti 2011, landade omsättningen på drygt en halv miljon kronor.

Joel Lyth

Lundabaserade Verifyter får in två miljoner kronor i riskkapital från Hardi Electronics Grundare Lars-Eric Lundgren. Samtidigt blir Lindgren ordförande i mjukvarubolaget, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.